Visualiseer dezelfde bestuurskamer globaal een uur vóór een bestuursvergadering. Er zijn een lange, ovale tafel. Elke directeur wacht beslist goed georganiseerde stapel rapporten. Koffie ben aan u brouwen, de Deense is uitgepakt. Het is stil. Alles is klaar om te gaan. Visualiseer nu wat er gebeurt als een deur opengaat. Terwijl iedere persoon binnenkomt, verandert de chemie van de ruimte. Sommige brengen een voor de hand liggende energie. Anderen brengen beslist ingetogen kalmte. Sommigen lichten de kamer op. Anderen kunnen de uitzetten. Hoewel de aanwezigheid of afwezigheid van beslist persoon een belangrijke invloed kan bezitten op een dynamiek van de boardroom, is elke board een sociale onderneming die de collectieve eigenheid van haar leden met zich neemt. Verder bezit iedereen dezelfde rol erbij spelen – en hoedanig deze elementen spelen, hangt af betreffende immateriële aangelegenheden in de boardroom die niets kunnen belanden aangeraakt, echter die ongetwijfeld voelbaar is. Tezamen genomen kunnen die immateriële dingen een bord op dezelfde van de twee paden nemen. Dezelfde bord kan vastlopen plus zijn wielen draaien. Ofwel een board kan langduriger grip brengen door het ABC van corporate governance bij herkennen en te administreren. Van directeuren en leidinggevenden tot stakeholders en consumenten, vrijwel ieder is bij de dezelfde of andere manier geraakt door het overwegingen met het bestuur van beslist bedrijf. Tegenwoordig is er veel erbij overleggen. De dynamische krachten van globalisering, technologie en demografie en een moeilijk economisch weer zijn samengekomen om het handelswereld drastisch te hervormen. Ik ben er echter van overtuigd dat een besturen betreffende vandaag het uitdagingen met onze spoedig veranderende zakelijke omgeving u hoofd beheersen bieden sedert enkele bizar dynamische krachten samen erbij brengen – de ‘ABC’s van corporate governance’.

board software

Boardroom (vergaderruimte) Checklist voor inspectie & The boardroom

 • Bestaan meubels en apparatuur volledig functioneel plus in juiste staat?
 • Zijn jaloezieën en gordijnen volledig functioneel en boven goede staat?
 • Bestaan toegang plus uittredingen onbelemmerd?
 • Belanden afvalcontainers geleverd en geleegd?
 • Bestaan de limieten voor kamerbezetting en veilige zitplaatsen heerlijk?
 • Houdt de stoelentelling binnen een bezettingsgrens met de kamer?
 • Is er licht verkeerd geplaatste / kapotte / losse / niet-plaats lensdeksels ofwel plafondtegels?
 • Zijn plafondtegels vrij van water management board plus / alsof roestvlekken en / ofwel overmatig vuil?
 • Bestaan muren, vloeren, plafonds en / ofwel vloerbedekkingen bij goede bepaling?
 • Is het tapijt in juiste staat plus niet beroerd versleten ofwel gescheurd?
 • Zijn hangende kasten, alleenstaande boekenkasten en aan de muur bevestigde planken bevestigd aan het bouwoppervlakken om te voorkomen dat ze omvallen?
 • Worden verlengsnoeren gebruikt als een permanente oplossing vanwege een gebrek aan stopcontacten? (Neem contact op aan de helpdesk van Facility en aanleiding een serviceaanvraag als daar meer verkooppunten nodig zijn).
 • Zijn de koorden en pluggen in juiste staat?
 • Zijn houten deuren, wanden, plafonds of tapijten vrij van elektriciteitskabels?
 • Zijn daarginds multi-outletstrips aangesloten op verschillende multi-outletstrips? Alsof zijn eventuele verlengsnoeren aangesloten op verschillende verlengsnoeren?
 • Weergeven elektrische apparaten ondertekenen van oververhitting? (dwz snoeren of apparatuur mogen niets heet aanvoelen)
 • Is er sprake van overmatige opslag met brandbare materialen? (bijv. papier, hout, etc. )